Updates loopsheid en dracht:
    Datum:
Verloop loopsheid/dracht:

13 en 14 januari 2015Op 13 en 14 januari 2015 vonden er amoureuze ontmoetingen plaats tussen Jero van Moserbear en Chezzies Dorable Debbie. Wanneer de dracht ongeveer 28 dagen oud is, zullen we via echo kijken of Debbie drachtig is.
Spannend!15 februari 2015


Debbie is drachtig van Jero van Moserbear!
Wat zijn wij daar blij mee!
De dracht is nu ruim 4 weken oud en Debbie is hongeriger en houdt zich rustiger dan normaal. Ook is ze erg aanhankelijk.
Er gebeurt natuurlijk veel in haar buik, ook al is het uiterlijk nog amper zichtbaar. De foetussen groeien in deze fase van de dracht van 18 naar 30 mm. De ontwikkeling van de organen loopt op z'n einde en snorharen, teentjes en nagels zijn in ontwikkeling. De foetussen gaan steeds meer op mini pups lijken. Ook is het geslacht van de hondjes nu bepaald


.

Het gewicht van de pups zal nu snel toenemen en binnenkort zal Debbie meer behoefte aan een  extra maaltijd Carnibest hebben.
Debbie is hier ruim 4 weken drachtig22 februari 2015


Op het moment van deze update is Debbie ruim 5 1/2 week drachtig. Ze is lekker actief en voelt zich goed.
We zien al dat haar buik wat ronder gaat worden en de eetlust neemt flink toe.
Het is tijd voor een extra maaltijd per dag. De embryo's zijn nu echte miniatuur hondjes en gaan vanaf nu flink groeien. Nog maar 3 1/2 week te gaan....
De foetus weegt nu ongeveer 6 gram en is 45 mm groot.
Huidskleur, haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden. Het skelet is zichtbaar op röntgenfoto’s en de schedel kan worden gevoeld.


Hieronder een foto van de foetus;Ik lijk nu nog een beetje op een Aliën....

Alle puppy benodigdheden even na gekeken en bijgehaald waar nodig.
Op een paar dingetjes na is alles in huis. Er komt natuurlijk heel wat bij kijken wanneer er 2 nesten tegelijkertijd komen.Wat heb je allemaal voor leuks gehaald??Debbie is nog lekker actief en houdt alles goed in de gaten!Mijn melkklieren zijn al flink aan het groeien!  Ook laten de haren op mijn buikje al los.


28 februari 2015


Debbie is nu 6.5 week drachtig. Ze voelt zich goed en speelt nog lekker met haar bal. Eten doet ze prima en slapen ook. Je kunt nu al goed zien dat haar buik ronder wordt....Haar buikje wordt ronder en ronder!


In deze week begint het skelet van de foetus steviger te worden en is het skelet vanaf ongeveer 43 dagen te zien op röntgenfoto’s. Aan het einde van deze week kun je voor het eerst de pups voelen bewegen. De haren op de buik van de teef beginnen uit te vallen zodat de pups als ze zjin geboren goed kunnen drinken.


Hieronder een plaatje van een pup in de vruchtkamer.
8 maart 2015
Dit alweer week 8 van de dracht. Debbie is nu 7.5 week drachtig. Ze voelt zich prima.
Alle puppiebenodigdheden zijn al klaargezet in de woonkamer zodat de toekomstige moeder alvast kan wennen aan de werpkist.

Groeien, groeien en nog eens groeien is wat de pups doen. Door de groei van de pups ontstaat er steeds meer plaatsgebrek in de buik van de teef waardoor de maag in verdrukking kan komen waardoor de teef wat minder eetlust kan hebben. De beweging van de pups zijn nu goed voelbaar.
Tijdens rustpauzes van de moeder kan je de pups voelen bewegen. Dit hebben wij overigens bij Debbie nog niet gevoeld omdat haar buik flink aangespannen wordt door haar spieren.Debbie is nu 7.5 week drachtig


Alles staat nu in ieder geval klaar14 maart 2015


Dit is de laatste week van de dracht en is behoorlijk zwaar voor de teef. Vanaf dag 57 kunnen ze worden geboren zonder problemen.


Debbie is nu ruim 8 weken drachtig. Debbie is erg aanhankelijk en komt vaak even een knuffel halen. Echter wanneer ze buiten speelt rolt madame nog naar hartelust over het gras en klotsen de pups lekker heen en weer haha..
Maar verder houdt ze zich wel rustig.
Nog een paar dagen geduld voor de kleintjes komen. Wij zijn er klaar voor!
Bij de volgende update hopen we jullie goed nieuws te mogen brengen.Debbie nu ruim 8.5 week drachtig

Verloop van de dracht
Debbie is op 13 en 14 januari 2015 gedekt.
Hieronder kunt u lezen hoe de dracht verloopt.

Scroll naar beneden voor de laatste updates!!