VOEDING

Rauw vers vlees en Carnibest

Sinds september 2007 voeren wij onze honden RVV (rauw, verse voeding) en Carnibest. Na hier via Internet, forums en andere fokkers informatie over te hebben ingewonnen, zijn we erg enthousiast geraakt. Onze honden vinden het heerlijk, ze hebben een mooie glanzende, zachte vacht, weinig ontlasting en een prachtig wit gebit, zonder tandsteen. Ook valt het ons op dat hun kaakspieren sindsdien beter ontwikkeld zijn.

Onze toekomstige pups zullen worden afgespeend op Carnibest puppyvoer www.carnibest.nl en RVV. Het liefst zouden we willen dat onze pupkopers het rauw vlees voeren voortzetten, echter een verplichting is dit niet. Wel zouden wij het fijn vinden, dat u eens kijkje neemt op www.voernatuurlijk.nl en u verdiept in de informatie die daar prijsgegeven wordt!
Op de site van "Voer Natuurlijk" vindt u een informatief forum en een veel "leesvoer"!


Hieronder kunt u wat informatie vinden over Natuurlijke Voeding

                                            
Waarom zet u uw hond aan de Rauwe Verse Voeding?                                                    Bron: Forum


Allereerst omdat honden, katten en fretten carnivoren zijn. Dit zou de hoofdreden moeten zijn, dat je je hond (ons forum richt zich qua voeding voornamelijk op honden) zo natuurlijk mogelijk voert.

Een hond kan klachten van diverse aard krijgen als hij niet natuurlijk gevoerd wordt. Dit kan uiteenlopen van klachten aan ingewanden (overgeven, diarree, slappe ontlasting, veel poepen, slecht eten, teveel willen eten), huidklachten (overmatige haaruitval, jeuk, eczeem, vette vacht, etc.), tandvleesproblemen, tandplak of tandsteen, lusteloosheid, overgewicht, noem maar op. De grootste boosdoener is graan. Hondenbrokken zouden geen compacte vormpjes hebben als ze niet hoofdzakelijk uit graan zouden bestaan. Nu zijn er natuurlijk slechte brokken en minder slechte brokken. Maar het feit blijft dat een carnivoor niet tot zijn volste recht komt op een voeding die hoofdzakelijk uit graan bestaat. Ook blijft een hondenbrok niet houdbaar zonder chemische toevoegingen. En veel honden willen het niet eten als er geen gebruik wordt gemaakt van grote hoeveelheden geur-, kleur- en smaakstoffen om het allemaal wat lekkerder te maken. 

Steeds meer honden krijgen allergieŽn door de grote hoeveelheden graan in de voeding. Huid- en vachtklachten worden het meest gezien. Maar veel mensen weten ook niet dat brokken nog een ander nadeel hebben: de tanden en het tandvlees worden niet op de juiste wijze gebruikt c.q. gemasseerd. Aandoeningen aan de tanden leiden tot veel andere problemen. Dr. Tom Lonsdale, een Australische dierenarts, heeft zich in deze problematiek gespecialiseerd en heeft bestudeerd wat het effect is van natuurlijke voeding op tanden en tandvlees. Zijn boek kun je gratis lezen in het Nederlands op zijn website: www.rawmeatybones.com (klik op de Nederlandse vlag). Dit zal een hoop duidelijk maken! 

Maar hoe moet je nu aan de slag? Als je dit allemaal voor het eerst leest, hoe ga je dan je hond natuurlijk voeren? Hoeveel moet je hem geven? In welke verhoudingen moet je voeren? WŠt moet je hem voeren? Hoe kom je aan je vlees, botten en organen?
Hier zijn diverse forums voor te vinden op internet. Er zijn verschillen in opvatting, en in ideeŽn wat en hoe je je hond het beste kunt voeren.

Het Forum Natuurlijke Voeding staat voor een zo natuurlijk mogelijke voeding, dus zoveel mogelijk gebaseerd op hoe een hond in de natuur zou eten (gemalen vlees dat verkocht wordt als ďcompleet vers vleesĒ, hoort hier in onze ogen niet bij, aangezien dit geen enkel verbeterend effect op tanden, tandvlees en ingewanden heeft).
Daarnaast is Ordell, een van de beheerders, al jaren expert op het gebied van menuís. Hij berekent menuís voor de leden en geeft hen advies indien nodig.
Alle informatie die je nodig hebt, vind je op dit forum.


Neem gerust eens een kijkje! (zie bron hierboven).