"Het is alvorens belangrijk om te weten dat niet iedere belangstellende in een Rottweiler pup, geschikt bevonden zal of kan worden door ons. Wanneer u interesse hebt in een Rottweiler, ga dan bij uzelf te rade of u de juiste instelling hebt, om de opvoeding van uw hond te doen slagen. Een rottweilereigenaar moet sterk in zijn schoenen staan en consequent zijn.

Het is belangrijk voor ons; om er zeker van te zijn dat de puppies bij de juiste eigenaar belanden; ze bij eerlijke mensen terecht komen en een goed thuis krijgen.
Wij zijn er voor de eigenaren, wanneer zij onze hulp of advies nodig hebben op het gebied van gezondheid, bepaalde gedragsproblemen of omgangsproblemen.
Ook proberen wij de eigenaren een hond mee te geven die past bij het doel wat de toekomstige eigenaar voor ogen heeft, bijvoorbeeld het willen krijgen van een werkhond of gezellige huishond.
Voordat de pups het nest verlaten, zullen wij er alles aan doen om de hond zo optimaal mogelijk de socialiseren. Na de achtste week, is het aan u om dit voort te zetten.

Wanneer u vragen heeft of geÔnteresseerd bent geworden in een pup van ons, kunt u altijd contact opnemen."
PUPPIES


Op dit moment hebben wij geen puppies.
Debbie is op 12 mei 2019 bevallen van haar 4e en laatste nest. Alle pups wonen inmiddels bij hun nieuwe baasjes.
Yozzi van de Runderkraal is de vader van dit nest. Yozzi is een grote reu met een prachtige kop en een heel lief karakter. Yozzi is een kei in speurwerk, net als Debbie en beide zijn ze balletjesgek.
Wij verwachten dat de puppy's uit deze combinatie mooi en stevig gebouwd zijn, veel drive hebben in de interactie met de baas, maar vooral een goed karakter hebben. Hierin zullen de specifieke karakter eigenschappen van de Rottweiler zeker aanwezig zijn. Trouw zijn aan de baas en het gezin, werklustig, waakzaam en aanhankelijk.

De pups bij onze kennel groeien in huiselijke kring op en worden gedurende hun eerste 8 weken, optimaal gesocialiseerd. Indien nodig worden ze ontwormd en ingeŽnt.
Wij fokken onze nestjes volgens de regels van de Nederlandse Rottweiler Club. De pups krijgen een stamboom, chip, DNA-profiel en een mooie puppy-map vol informatie mee naar huis. Uiteraard vragen wij van u als puppy-koper, om zeker 3-4 keer op bezoek te komen tijdens de puppy-tijd, om elkaar goed te leren kennen. Wij willen alleen de allerbeste baasjes voor onze pups en zullen u het hemd van het lijf vragen.
Datzelfde verwachten wij van u ook!
Heeft u interesse in een van 't Zonnekamp puppy, neem dan contact met ons op via tel: 06-51818577


X
Yozzi
Van de Runderkraal

HD-A, ED-VRIJ, JLPP N/N (VRIJ), RST
Chezzies Dorable Debbie
Geboren: 28 januari 2012
HD VRIJ / ED ++
RST | 3x ZG op exterieur
V: Just ask Pontus
M: Chezzies American Biloxi9 april 2019
28-35e dag van de dracht:
We zijn nu in de 5e week van de dracht en Debbies buik zal langzaam dikker worden en haar melkklieren en tepels zullen groter worden. Ze heeft een heel goede eetlust maar voor bijvoeren is het nog te vroeg.
Verder slaapt ze veel, maar is lekker blij en actief wanneer we op stap gaan, vooral als er een balletje mee gaat.

Bij de pupjes, die nog echt heel klein zijn, beginnen in deze fase tandjes, snorharen en nageltjes zich te ontwikkelen. Ze zijn ongeveer 15 mm groot en nog heel kwetsbaar omdat alle organen zich nu volop  ontwikkelen. Gelukkig zitten ze goed ingepakt in hun eigen vruchtzakjes. Het geslacht van de hondjes is nu ook bepaald.

Dus onze puppy-kopers kunnen na gaan denken over een naam voor hun pup die moet beginnen met de letter J.

Foetussen 5e week

30 april 2019
Debbie is nu 7 weken drachtig en ze groeit gestaag verder.
Op de 63ste dag verwachten wij dat ze gaat bevallen, dat staat als norm aangeschreven voor een dracht bij honden. Vanaf dag 59 zijn de pups in principe levensvatbaar.
De puppyís zijn nu in ontwikkeling klaar, het enige wat ze moeten doen is groeien, groeien en groeien.
Debbie voelt zich goed, wandelt nog lekker mee tijdens de uitlaat rondes, is hongerig en eet prima.
Haar buikje wordt ronder en ronder en de haren op haar buik beginnen uit te vallen zodat de pups als ze zijn geboren goed kunnen drinken.

De hoeveelheid vlees dat ze krijgt, is inmiddels aardig verhoogd, want dat heeft ze hard nodig in deze fase.
Verder speelt ze nog graag met de bal en knuffelt en kroelt heel wat af....
Over een week plaatsen we de werpkist alvast in de woonkamer zodat ze er al aan kan wennen.

De vetbedden en dekentjes voor in de werpkist waren aan vervanging toe en wanneer je dan gaat shoppen met je kleindochter van 8 jaar, wordt het een gezellige roze bedoeling. :-)

Ook de puppy bandjes liggen klaar in allerlei kleurtjes. Met lieve hartjes deze keer.

Tot volgende week met de nieuwe update!


8 mei 2019


Dit wordt de laatste update voor de geboorte van de puppies. Nog een dag of 4/5 te gaan tot de uitgerekende datum op Moederdag. :-) Dat zou een leuk Moederdagcadeautje zijn!
Alles staat klaar voor de bevalling en mijn verlof gaat nu ook in.


De kleintjes zijn af en toe flink actief in Debbie haar buik en dat kun je dan goed voelen en zien.
Verder loopt Debbie nog lekker mee, maar de wandelingen zijn niet al te lang meer. Ze eet prima en slaapt veel en heeft onbegrensde trek in lekkers....

Charmant hoor Debbie ;-)

Laatste loodjes!

Tot over een weekje met hopelijk mooi nieuws en puppie foto's bij week 1!


Hieronder houden wij per week een puppy-dagboek bij als de pups geboren zijn
_________________________________________________________________
Klik op de weken voor foto's en informatie omtrent de ontwikkeling van de pups


Week 3
Week 2
Week 1
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
AFSCHEID